Doe jij mee aan de Ongehinderd Testdag?

Foto via Ongehinderd

Op 3 oktober wordt door Ongehinderd de landelijke Ongehinderd Testdag georganiseerd. Op deze dag roept de maatschappelijk gedreven onderneming iedereen op om de toegankelijkheid van Nederland in kaart te brengen. Het doel: de leukste (en toegankelijke) plekjes in kaart brengen voor mensen met een beperking.

Alle vrijetijdslocaties mogen beoordeeld worden. Denk bijvoorbeeld aan restaurants, hotels, B&B’s, maar ook attractieparken en natuurgebieden. De focus ligt op goede en toegankelijke locaties, maar uiteraard kun je ook tips geven.

Drempels
Ken jij of ben jij iemand die gebruik maakt van een rolstoel, rollator, loopstok, kruk, scootmobiel, taststok, gehoorapparaat, gebarentaal, blindengeleiden-, hulphond of iemand met een ander soort beperking? Dan weet je ook dat er letterlijk en figuurlijk nog flink wat drempels zijn in publieke gebouwen in Nederland. Jammer, want niemand wil gehinderd worden. Daarom zet Ongehinderd zich in om belemmeringen weg te nemen. Maar daar hebben ze jouw hulp bij nodig!

Wie?
Iedereen – met of zonder beperking – kan meedoen.

Wat?
Het doel is om de leukste plekjes in jouw gemeente in kaart te brengen. De Ongehinderd app helpt je om dit stapsgewijs te doen.

Waar?
De app is in heel Nederland te gebruiken.

Hoe werkt het?

 1. Download de gratis Ongehinderd app
  Dit kan via de Apple App Store of Google Play Store. Heb je een ander apparaat, ga dan naar de website: app.ongehinderd.nl.
 2. Maak een account aan
  Hierdoor kun je zelf ook beoordelingen plaatsen bij bestaande of nieuwe locaties in de app of op de website.
 3. Plaats zoveel mogelijk beoordelingen
  Uitgebreide en creatieve beoordelingen worden gewaardeerd. Eén foto zegt meer dan 1.000 woorden, dus indien mogelijk voeg een foto toe aan je beoordeling.
 4. Deel jouw ervaring via social media
  Hoe meer posts, foto’s, vlogs en blogs geplaatst worden, hoe beter we de Testdag onder de aandacht kunnen brengen! Gebruik #Testdag2018, tag @ongehinderd en eventueel @’gemeentenaam’ of @’locatienaam’.
 5. Win gave prijzen
  Plaats jij de meeste beoordelingen of de leukste? Dan kun je een Ongehinderd dagje uit winnen.

Ben je actief bij een lokale belangenorganisatie? Klik dan hier voor meer informatie over wat je lokaal met de Ongehinderd Testdag kunt doen.

(Bron: Ongehinderd)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *