Documentaire over crowdsurfer in rolstoel

Screenshot via YouTube

Sziget Festival, een van de grootste muziekfestivals van Europa, heeft een korte documentaire gemaakt over Gal Mizrachi, een festivalbezoeker die vorig jaar ‘viral’ ging op internet nadat hij crowdsurfde in zijn rolstoel. Mensen om hem heen tilden hem met rolstoel en al op zodat hij boven het publiek uitrees en het optreden beter kon ervaren.

Tijdens het crowdsurfen merkte zanger Dave Grohl van de band Foo Fighters hem op, waarna Gal het podium op gevraagd werd. Daar kon hij de band van dichtbij bewonderen en mocht hij een gitaar kapotslaan.

Sziget
Gal Mizrachi is al negen jaar een bekend gezicht op festivals, zo ging hij naar Rock Werchter en Tomorrowland en gaat hij sinds 2015 naar Sziget. Gal over waarom hij zo graag de laatstgenoemde bezoekt: “Sziget heeft mijn leven veranderd. Het is mijn favoriete festival en mijn favoriete plek op aarde. Het leerde me veel over mezelf en over de mensheid, goedheid en vriendschappen. Het verbreedde mijn muzieksmaak voor verschillende artiesten van over de hele wereld. Sziget bewees me dat beperkingen alleen in je gedachten bestaan.”

Bekijk de documentaire Wheels of Madness hier:

Geef een reactie