Documentaire ‘A way to B’ over dansers met handicap op tv te zien

A way to B is een documentaire over het flamboyante, Catalaanse danscollectief Liant La Troca, geleid door danser en choreograaf Jordi Cortés Molina. De hybride film, waarin documentaire en dans voortdurend in elkaar over lopen, volgt verschillende dansers van de groep terwijl ze hun individuele verhalen vormgeven in performances. Na in februari in de bioscoop verschenen te zijn, is de documentaire 17 augustus op tv te zien.

Still uit de film A way to B.

Deze dansers hebben een lichamelijke beperking: de een loopt in een stalen korset, de ander is spastisch. Sommige artiesten zitten in een rolstoel, de een heeft één been, de ander heeft helemaal geen benen, is blind of ziet elke dag een beetje minder. Sensuele, uitbundige en provocerende choreografieën wisselen elkaar af in het theater, een plein, een bos, een huiskamer. Tegelijkertijd geven de dansers openhartige inzichten in de uitdagingen van het dagelijks leven. A way to B biedt een ongewone kijk op menselijke veerkracht en liefde en is zo een hartveroverend pleidooi voor inclusiviteit.

A way to B is 17 augustus om 22.10 – 23.15 uur te zien op NPO 2. Daarna is de documentaire hier via NPO Start te zien. Lees ook de recensie van de VPRO Gids.

Op de hoogte blijven van de nieuwste films, podcasts en boeken? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

Still uit de film A way to B.

Geef een reactie