Dit zijn de mogelijkheden met de toegankelijke PlayStation 5 Access controller

De PlayStation Access-controller, voorheen bekend als Project Leonardo, is Sony’s eerste volledig aanpasbare controller en zal op 6 december verschijnen. De Access-controller moet ervoor zorgen dat spelers met een beperking de stap naar videogames makkelijker kunnen nemen. De PS5-ontwikkelaar deelde gisteren een nieuw bericht op de PlayStation Blog waarin ze de afgelopen vijf jaar van het ontwerpproces van de controller bespreken. Dat meldt IGN Benelux.

Foto via Sony Interactive Entertainment

De blogpost bevat een video van 9,5 minuut die de geschiedenis van de controller en de ontwikkeling bespreekt. De video geeft een goed inzicht van het samenwerkingsproces tussen Sony Interactive Entertainment en de toegankelijkheidsgroepen en -consultants die hebben geholpen de controller tot stand te brengen.

Prototypes
De video zelf is het grootste deel van de blogpost. Hierin zien we een aantal verschillende prototypes en vroege versies van de Access-controller terwijl deze van concept naar hardware evolueert. De video stipt aan hoe aanpasbaar het apparaat is. Ook laat het enkele verschillende configuraties zien waarin spelers de controller kunnen gebruiken, waaronder een AMPS Mount voor op een rolstoel.

Van verpakking tot gebruikersomgeving
Korte segmenten laten zien hoe de controller werkt in de gebruikersomgeving van de PlayStation 5. Verder zien we korte clipjes waarin de knoppen een nieuwe functie krijgen toegewezen. De blogpost zelf en de mini-documentaire gaan zelfs in op hoe Sony aandringt op een toegankelijke verpakking. Zo moeten er bepaalde plekken zijn waar spelers kunnen trekken om de controller eenvoudig uit te pakken.

Logitech-set
De blogpost kondigde ook de Logitech G Adaptive Gaming Kit for Access Controller aan. Dit is een gereedschapsset met extra plug-ins en attachments die spelers aan de Access-controller toe kunnen voegen wanneer dit nodig is. Op basis van de verpakking en de gedeelde details, lijkt het erop dat deze gereedschapsset vergelijkbare extra knoppen en triggers bevat als Logitechs aanbod voor de Xbox Adaptive Controller. Dit pakket zal vanaf januari 2024 verkrijgbaar zijn voor een prijs van € 79,99.

Foto via Sony Interactive Entertainment

De Logitech G Adaptive Gaming Kit for Access Controller bevat o.a.:

  • 8 plug-and-play buttons and triggers, including two small buttons and two large buttons that feature gaming-grade mechanical switches, two light-touch buttons, and two variable trigger controls. Easily configure them on your PS5 console to suit your gaming needs.
  • Firm gaming mats with a hook and loop system that let you freely lay out buttons and triggers to fit your unique needs.
  • Velcro ties to maximize mounting options, such as attaching buttons and triggers to objects like arm rests.
  • Custom stick-on labels of PS5 symbols so you can easily mark your buttons and triggers for seamless gameplay.
Meer lezen over aangepast gamen? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: IGN Benelux)

Geef een reactie