Disney lanceert verkleedkleding voor kinderen met handicap

Beelden via Disney

Of aankomende edities van Halloween en carnaval gewoon gevierd kunnen worden, is door corona nog lang niet zeker. Maar een verkleedpartijtje thuis kan natuurlijk altijd, dus de situatie heeft Disney niet tegengehouden om ervoor te zorgen dat álle kinderen zich prachtig kunnen verkleden. De webshop van het merk werd namelijk flink uitgebreid en heeft nu ook kostuums voor kinderen met een beperking.

Voor kinderen met een beperking is het niet voor de hand liggend om een leuk verkleedkostuum te vinden voor Halloween of carnaval. Daar hoopt Disney nu verandering in te brengen. In hun webshop is een gigantische collectie op Disney-films geïnspireerde outfits te koop. Een deel van die collectie werd ontworpen om tegemoet te komen aan kinderen met speciale behoeften.

Aanpassingen
De nieuwe lijn Halloweenkostuums omvat speciale flapjes in het midden om bijvoorbeeld een voedingsbuisje te kunnen inbrengen. Daarnaast zijn er ook outfits met een open rug en/of langere rokken voor wie in een rolstoel zit. Verschillende outfits zijn bovendien gemaakt van stretchstof die aan de achterkant opengaat met behulp van klittenband, om zo het aan- en uitkleden makkelijker te maken. Op de website staat duidelijk aangegeven wat er per product aangepast is.

Wie in een rolstoel zit kan daarnaast een hoes uitkiezen die bij het kostuum past, en zo de rolstoel te veranderen in bijvoorbeeld de koets van Assepoester of een Supercar uit ‘The Incredibles’.

Beelden via Disney

Winkelen
Voorlopig zijn de kostuums enkel te koop via de Amerikaanse website, al verzendt die wel naar Nederland. De prijzen voor de kostuums liggen om en bij de 42 euro. De outfits staan in de categorie ‘Adaptive Costumes’ en de rolstoelhoezen staan in ‘Costume Accessories’.

Ook volwassenen vinden de rolstoelhoezen leuk:

(Bron: HLN.be)

Geef een reactie