Diede de Groot wint Roland Garros met grote overmacht

Foto via screenshot Facebook video.

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft al op 22-jarige leeftijd de volledige Grand Slam te pakken. De Nederlandse was op het Parijse gravel van Roland Garros oppermachtig in de finale van het enkelspel en pakte zo alweer haar zesde Grand Slam-titel.

De Groot won Wimbledon 2017 en pakte vorig jaar de titels op de Australian Open, Wimbledon en de US Open. Dit jaar was ze in Melbourne alweer de beste en in Parijs zat ze wederom tegenover de Japanse Yui Kamiji, de vrouw die de andere vier Grand Slams vanaf 2016 won. Vorig jaar verloor De Groot de finale van Kamiji, dit keer was ze véél te sterk: 6-1, 6-0. Overigens had ze het in de halve finales wel lastig, want Aniek van Koot dwong De Groot daarin tot een driesetter: 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Dubbelspel
In het dubbelspel speelden De Groot en Van Koot samen en met de nodige moeite haalden ze de finale, door Guilia Capocci uit Italië en Kamiji met 3-6, 6-4 [10-4] te verslaan. Die finale was beduidend minder spannend: Marjolein Buis en haar Duitse partner Sabine Ellerbrock gingen met 6-1, 6-1 ten onder, waardoor De Groot nu ook in het dubbelspel al zes Grand Slam-titels te pakken heeft. Van Koot heeft er daarin nu dertien, naast twee zeges in het enkelspel.

Fragment van de finale dubbelspel:

(Bron: Fok.nl)

Geef een reactie