Diede de Groot wint eerste editie van rolstoeltennistoernooi ABN AMRO Open voor vrouwen

20 februari 2023 - Redactie Support Magazine

Diede de Groot heeft zaterdag de eerste editie van het rolstoeltennistoernooi van het ABN AMRO Open gewonnen bij de vrouwen. De Nederlandse was in drie sets te sterk voor de Japanse Yui Kamiji. Dat meldt NU.nl.

De 26-jarige De Groot begon niet goed aan de finale in Rotterdam Ahoy en verloor de eerste set. De nummer één van de wereld herpakte zich en schreef de laatste twee sets wel op haar naam: 3-6, 6-4 en 6-2.

Zeventien Grand Slams

In januari was De Groot in de finale van de Australian Open ook al te sterk voor Kamiji, de mondiale nummer twee. De regerend olympisch kampioene staat inmiddels op zeventien Grand Slam-titels in het enkelspel. De Groot verloor twee jaar geleden voor het laatst. Het laatste grandslamtoernooi dat ze niet won, was Roland Garros in 2020.

Highlights van dag 8 van het ABN AMRO Open met aan het begin de finale van Diede de Groot en erna de prijsuitreiking:

Nu ook tennissters

Tot dit jaar was er bij het ABN AMRO Open alleen een toernooi voor mannelijke rolstoeltennissers. Er deden in totaal zeven speelsters mee aan de eerste editie in Rotterdam, onder wie de Nederlanders Aniek van Koot, Jiske Griffioen en Lizzy de Greef.

De Groot sprak eerder de hoop uit dat tennisbond WTA meer inzet op rolstoeltoernooien voor vrouwen. "Ik denk dat we dan nog meer mensen enthousiast kunnen krijgen. Voor nu zijn we als rolstoeltennissters superdankbaar dat we in Ahoy kunnen spelen."

(Bron: NU.nl)

Altijd op de hoogte blijven?