Diede de Groot schrijft geschiedenis met Golden Slam

Foto via Diede de Groot

Diede de Groot heeft geschiedenis geschreven in New York. De Nederlandse rolstoeltennisster wint een Golden Grand Slam ofwel een ‘Golden Slam’ door in een kalenderjaar de beste te zijn op de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, de Paralympische Spelen en nu dus ook de US Open. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Ze versloeg haar Japanse rivale Yui Kamiji in de finale met 6-3, 6-2. Afgelopen zaterdag won De Groot samen met Aniek van Koot ook al de dubbeltitel bij de vrouwen op de US Open. De Groot is voor het vierde jaar op rij de sterkste op de US Open. Eerder pakte De Groot, de nummer 1 van de wereld, ten koste van de Aziatische ook al de paralympische titel in Tokio.

Opluchting en blijdschap
“Ik kan niet wachten om naar huis te gaan en dit te vieren met familie en vrienden, die alle wedstrijden midden in de nacht hebben gekeken. Waar ik het meest naar uitkijk? Even helemaal niets doen. Het is zo’n zware trip geweest, ook omdat ik zoveel druk heb ervaren. Maar ik heb me niet gek laten maken”, aldus De Groot. “Direct na het laatste punt was er vooral opluchting, later kwam ook de blijdschap. Ik wilde dit zó graag. Ik kijk er naar uit om in de rest van het seizoen wat meer te genieten en met wat minder druk te spelen.”

Foto via Diede de Groot

Sinds 1988
De Groot is de eerste tennisster die erin slaagt een Golden Grand Slam te pakken sinds Steffi Graf in 1988. De Duitse veroverde in dat jaar olympisch goud in Seoul en won net als De Groot alle grandslamtoernooien.

Voor De Groot is het haar twaalfde grandslamtitel in het enkelspel in totaal. Ze pakte gisteren in New York met Aniek van Koot ook de dubbeltitel.

(Bron: AD.nl)

Geef een reactie