Diede de Groot na moeizame start toch naar zesde Masters-titel

5 november 2023 - Redactie Support Magazine

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft voor de zesde keer de Singles Masters gewonnen. In de finale van het eindejaarstoernooi met de acht beste speelsters van het seizoen klopte ze de Japanse Yui Kamiji. De Groot had er na een slechte start wel drie sets voor nodig: 1-6, 6-1, 6-4.

De 26-jarige De Groot uit Oudewater had in de eerste set moeite haar eerste service in te slaan. Op eigen service wist ze slechts vijf punten te maken, Kamiji benutte de geboden breakkansen beter en was in die eerste set simpelweg de betere. In de tweede set waren de rollen omgekeerd en had De Groot, nummer 1 van de wereld, verreweg het betere van het spel.

In het derde bedrijf was het spel in evenwicht: De Groot en Kamiji, nummer 2 van de wereld, wonnen beiden de helft van de gespeelde punten. De Nederlandse had in de laatste game net wat extra en wist de service van de Japanse te breken. Daarmee was het pleit in Barcelona beslecht. Het was voor De Groot haar 127e overwinning op rij in het enkelspel.

Quad-divisie

Net als De Groot veroverde de Nederlander Niels Vink de Masters-titel in de quaddivisie (voor spelers met een handicap aan benen én armen, red.). Vink versloeg in de finale landgenoot Sam Schröder met 6-4, 6-2.

(Bron: ParaWatcher | ParaNieuws)

Altijd op de hoogte blijven?