Diede de Groot benoemd tot Paralympische Sporter van het Jaar 2022

21 december 2022 - Redactie Support Magazine

Voor het eerst in haar carrière is Diede de Groot uitgeroepen tot Paralympische Sporter van het Jaar. Dat meldt NOS, dat het Sportgala samen met NOC*NSF organiseerde. De rolstoeltennisster won in 2022 bijna alles wat er te winnen is.

De 26-jarige De Groot won net als vorig jaar de vier grandslams in het enkelspel. In het dubbelspel schreef ze samen met Aniek Koot de Australian Open, Roland Garros en de US open op haar naam.

Daardoor is De Groot de onbetwiste nummer één van de wereld in het vrouwenrolstoeltennis. Ze ontving haar prijs uit handen van oud-wielrenner Tom Dumoulin.

Voetsporen

Met haar titel van Paralympisch Sporter van het Jaar treedt De Groot in de voetsporen van Esther Vergeer. De voormalig rolstoeltennisster is recordwinnaar met vijf Jaap Edens.

'Onwijs bijzonder jaar'

"Dit beeldje maakt het jaar anders", zei De Groot, die vorig jaar ook genomineerd was en toen Jetze Plat de prijs zag krijgen. "Het was een onwijs bijzonder jaar, ik voel me heel vereerd met deze prijs", aldus de tennisster, die haar trainer, begeleiders, de tennisbond, haar sponsors en familie bedankte.

(Bron: NOS)

Altijd op de hoogte blijven?