In 2020 organiseerde Stichting Leef! voor de eerste keer de Onbeperkte Elfstedentocht: een evenement waar iedereen met een chronische aandoening of een beperking aan kan deelnemen. Bij de tweede editie zijn flinke stappen gezet en er wordt op dit moment gewerkt aan de derde editie, die plaatsvindt van 14 tot en met 18 september 2022.

De organisatie wil mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij deelnemen aan grote evenementen, de kans geven om de iconische Elfstedentocht in het prachtige Friesland (voor een deel) af te leggen. Niet aan de zijlijn, maar deelnemen en (over)winnen.

Op de voor jou beste manier

De gehele tocht is 213 kilometer. Deze kilometers worden in vijf dagen afgelegd. Deelnemers kunnen wandelend, op de fiets, de tandem, de rolstoel, de handbike, de scootmobiel of met welk hulpmiddel (indien nodig) dan ook meedoen. Er kan gekozen worden om in vijf dagen de hele route af te leggen, maar een doel kan ook zijn om 10 meter te lopen om vervolgens over de finish te komen en een medaille te ontvangen. Ieder zijn eigen doel en op zijn eigen manier.

Vijf dagen, twee dagen, een dag, 50 meter of 213 kilometer. Meedoen, een doel nastreven, als winnaar finishen. Winnaar van jezelf.

Buddy's

Iedere deelnemer mag één buddy per dag meenemen. Een buddy betaalt de helft van het inschrijfgeld, namelijk €5,- per dag en ontvangt een hesje, een stempel/consumptiekaart en een medaille. De buddy betaalt net als de deelnemer €5,- voor het vervoer en €5,- voor de opslag. Publiek is overal langs de route welkom.

Onbeperkt Hostel

Woon je niet in de buurt? Dan is er ook het Onbeperkt Hostel, een volledig arrangement op een centrale plek in Friesland. ’s Ochtends ontbijt en vervoer naar start is geregeld. Op naar de volgende finish, daar stap je in een bus, bij de tent is er eten en snel je bed in, want de volgende dag staat er weer een nieuwe tocht op het programma.

Meer informatie lezen en de mogelijkheid om in te schrijven vind je op de officiële website.

Meer lezen over toegankelijk bewegen en bijpassende evenementen? Neem nu een voordelig abonnement op Support Magazine:

onbeperkte-elfstedentocht1 Foto via Onbeperkte Elfstedentocht.

(Bron: Onbeperkte Elfstedentocht)

Altijd op de hoogte blijven?