Derde editie Beachwheelchairbeurs zorgt voor plezier op strand en in zee

Foto via 4 Example vzw

Op 4 en 5 juli 2020 wordt de derde editie van de Europese Beachwheelchairbeurs (strandrolstoelbeurs) georganiseerd. Voor deze editie nemen Sailability Belgium vzw en 4 Example vzw samen de organisatie op zich. Als locatie is ook dit jaar Blankenberge gekozen. Tal van strandrolstoelen, offroad stoelen en hulpmiddelen zullen vrij te gebruiken zijn op het strand van deze badplaats.

Het programma wordt dankzij de samenwerking tussen beide verenigingen uitgebreid met zeilen en strandzeilen (afhankelijk van de weersomstandigheden) waardoor het nog meer een totaalplaatje zal zijn dan de eerdere twee edities en een strand- en zee-evenement worden. “Hopelijk sluit de zon zich daarbij aan, want wie wil nou geen zon-, zee-, strandgevoel”, zegt Tarik Houbrechts, initiatiefnemer van 4 Example vzw.

Zorgeloze dag aan zee
“4 Example vzw laat wederom zien dat mensen met een beperking of minder mobiele mensen kunnen genieten van een zorgeloze dag aan zee. Tijdens het strand en zee weekend willen we ook de aandacht vestigen over de mogelijkheden en hulpmiddelen die er zijn om het strand toegankelijker te maken als je minder mobiel bent”, gaat Kristel Jonckheere van 4 Example vzw verder. “Ook willen we mensen bewust maken rond de problematiek waar mindermobiele mensen mee geconfronteerd worden bij een dagje aan zee.”

Dat ze daarvoor samenwerken is volgens Tarik Houbrechts een logisch gegeven. Het strand eindigt waar de zee begint en daar willen we gebruik van maken: het evenement zal de bezoeker de mogelijkheid geven om ook eens te genieten van een zeiltochtje op onze Noordzee.

‘Door samenspel scoren’
De VZW Sailability heeft als motto ‘Iedereen moet kunnen zeilen!’. Deze organisatie maakt zeilsport mogelijk voor mensen met en zonder een beperking. “We hebben besloten om deze strandrolstoelbeurs te ondersteunen om de volgende twee redenen. ‘Door samenspel scoren’ is ons tweede motto. Hierbij willen we samen met 4 Example vzw de mensen met een beperking aantonen dat strand-, zee- en zeilplezier voor iedereen toegankelijk en mogelijk is. In iedere Vlaamse provincie kan men al inclusief zeilen. Sailability Belgium wil dit in alle Belgische provincies waarmaken”, zegt Philippe Van der Hofstadt, voorzitter van Sailability Belgium afsluitend.

  • Prijs: de Beachwheelchairbeurs is gratis
  • Wanneer: 4 en 5 juli 2020
  • Locatie: Blankenberge (België), Félicien Ropshelling, ter hoogte van de vuurtoren

Ook buiten de beurs om kun je komende zomers rekenen op een rolstoeltoegankelijk strand in Blankenberge, met strandrolstoelen, tillift en toegankelijk toilet.

  4 comments for “Derde editie Beachwheelchairbeurs zorgt voor plezier op strand en in zee

Geef een reactie