Samen onbeperkt vooruit. Dat doet Nationale Vereniging de Zonnebloem dit jaar precies 75 jaar. Om deze mijlpaal te vieren zijn er op zaterdag 1 juni op meer dan 50 plekken in het land toegankelijke wandelingen onder de naam Walk ’n Roll. Of je nu wel of geen lichamelijke beperking hebt, verbonden bent aan de Zonnebloem of niet, iedereen is welkom om deel te nemen aan de Walk ’n Roll.

Iedereen eropuit

Met de feestelijke Walk ’n Roll jubileumwandeling bezorgen meer dan 50 plaatselijke Zonnebloemafdelingen alle deelnemende rolstoelers en andere enthousiaste wandelaars een leuke dag, waarbij de Zonnebloem tegelijkertijd aandacht vraagt voor de (on)toegankelijkheid in Nederland. Mensen met een lichamelijke beperking gaan namelijk niet of minder vaak de deur uit door de slechte toegankelijkheid van binnensteden, winkelcentra, vrijetijdslocaties, trottoirs en bospaden.

Uit recent onderzoek blijkt dat van de 3.067 respondenten met een handicap velen aanzienlijke problemen met toegankelijkheid ondervinden; 73 procent gaf aan regelmatig uitstapjes te moeten laten schieten. In reactie op deze bevindingen streeft de Zonnebloem naar een samenleving waarin mensen met een lichamelijke beperking moeiteloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen aan alle aspecten van het dagelijks leven.

In de buurt

Meer dan 50 lokale Zonnebloemafdelingen organiseren een Walk 'n Roll, elk op hun eigen unieke manier. Van stadswandelingen tot wandelingen door het bos of door een park. Vind een wandeling in de buurt en kijk voor meer informatie op Zonnebloem.nl/walknroll.

Bron: Zonnebloem

Altijd op de hoogte blijven?