Dansgezelschap Leefmeesters presenteert voorstelling 'Mijn 24 Uur' over leven met chronische ziekte

30 mei 2024
Dans Op Recept
"Zij leven zoals het leven hun gegeven is; zij leerden het leven door tegenspoed opnieuw te waarderen. Ze staan op, keer op keer. Welkom in de wereld van Leefmeesters." Het nieuwe noordelijke dansgezelschap Leefmeesters maakt voorstellingen over leven met een chronische ziekte. De eerste voorstelling is een drieluik en bestaat uit een solo, duet en trio.

De dansers hebben in de meeste gevallen een chronische ziekte, zoals Parkinson en chronische pijn. "Het werd de hoogste tijd voor een dansgezelschap met deze samenstelling. Want als je ziek bent, sta je nog veel te vaak alleen maar toe te kijken. Leefmeesters draait de boel om", zegt bedenker en oprichter Marlien Seinstra. "Nee, dit is absoluut geen gewone dansvoorstelling."

Mijn 24 Uur - Leefmeesters (© Dans Op Recept)

Onder choreografie van Ivgi&Greben, Marlien Seinstra en Miranda van Toor is een voorstelling gemaakt die soms letterlijk bloed, zweet en tranen kostte. Samen met de dansers, die in de meeste gevallen hun debuut op het podium maken, vormen ze een bijzonder partnerschap.

'Ode aan de lichamen'

Artistiek leider Marlien Seinstra: "Gezonde mensen staan er vaak niet bij stil. Dat het veel mensen al moeite kost om te staan of lopen, laat staan om te sporten of dansen. Deze voorstelling zet daarom een kroon op hun leven. Mijn 24 Uur is een ode aan de lichamen, groot en klein, die ondanks al hun uitdagingen tot moedige prestaties in staat zijn."

(© Dans Op Recept)
(© Dans Op Recept)
(© Dans Op Recept)
(© Dans Op Recept)
(© Dans Op Recept)
 
 

Dans en cello

De dansers zijn Jeroen van Bilsen, Wya Feenstra, Femke Weltevreden, Ashley Affolter, Inge Tuinman en Vera Mulder. De cellist is Carel van Leeuwen.

De voorstelling is nog te zien op 15 juni in Drachten, 30 juni in Leeuwarden, 10 oktober in Meppel, 27 oktober in Winschoten en 17 november in Franeker. Tickets zijn beschikbaar via de website.

Bron: Dans Op Recept

Altijd op de hoogte blijven?