Ctalents Diamond Awards 2024 voor inclusieve en diverse werkgevers uitgereikt

6 juni 2024 - Redactie Support Magazine
Alwin van Wijngaarden
Op woensdag 5 juni werden de winnaars van de vijfde editie van de Ctalents Diamond Awards bekendgemaakt in de Stadsschouwburg van Utrecht. ING, Mustafa Makhlouf, Rolf Schama en Geeske van Voorthuijsen werden tijdens de bijeenkomst geëerd voor hun uitzonderlijke bijdrage aan inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer in Nederland. De middag was gevuld met inspirerende verhalen en benadrukte het belang van een inclusieve en diverse werkomgeving. Op dit moment zit een duizelingwekkende 71% van de mensen met een auditieve en/of visuele beperking werkloos thuis. De genomineerden lieten zien dat met de juiste instelling en doorzettingsvermogen, iedereen zijn of haar talenten volledig kan benutten, ongeacht beperkingen.

De Diamond Awards zijn een initiatief van Ctalents, een detacheringsbureau dat gespecialiseerd is in het inzetten van sensorisch talent. Ctalents matcht blinden, slechtzienden, doven en slechthorenden starters, young professionals en experts. Een organisatie die broodnodig blijkt te zijn. "Er is nog steeds een hele grote kloof tussen iemand aannemen en niemand aannemen", aldus Linda Pruissen, projectmanager Onbekend Talent bij ING.

Ctalents Diamond Awards (© Alwin van Wijngaarden)

Categorieën en winnaars

Tijdens het evenement werden prijzen uitgedeeld in vier categorieën, te weten ‘Koploper’, ‘Voorloper’, ‘Inspirator’ en ‘Uitblinker’. Elke genomineerde vertelde over de uitdagingen en oplossingen die zij op de werkvloer tegenkomen. ING won in de categorie ‘Voorloper’ vanwege het initiatief ‘Onbekend Talent’, waarmee zij het belang van het aannemen van medewerkers met een auditieve en/of visuele beperking benadrukken. Rolf Schama, geboren met een zeldzame vorm van dwerggroei, werd erkend als ‘Inspirator’ voor zijn rol binnen Van Landschot Kempen en zijn leiding over het Ability Program. Mustafa Makhlouf, genomineerd als ‘Koploper’, maakte indruk met zijn aangepaste reizen voor mensen met een beperking en zijn inspirerende coachsessies. Geeske van Voorthuijsen, de ‘Uitblinker’ van de avond, kreeg lof voor haar illustraties die op creatieve wijze de ervaringen van mensen met gehoorverlies communiceren.

Arbeidsmarkt in Nederland

Nederland kampt al lange tijd met een krappe arbeidsmarkt. Het vinden van geschikt talent blijkt voor veel branches een uitdaging waar geen structurele oplossing voor gevonden wordt. Terwijl er een flinke (onzichtbare) pool van werktalent onbenut blijft. Zo zit er op dit moment een groep van ruim 213.000 mensen met een gehoor -of zichtbeperking werkeloos thuis, terwijl deze mensen met de juiste aanpassingen voor exact dezelfde output kunnen zorgen als ieder ander. De feiten zijn hard: deze groep wordt structureel over het hoofd gezien door het bedrijfsleven. Enerzijds vanwege onwetendheid over de mogelijkheden die kleine aanpassingen kunnen brengen, anderzijds vanwege vooroordelen over de inzetbaarheid van deze krachten. In een tijd waarin inclusiviteit op de werkvloer steeds meer aandacht krijgt, werpt Ctalents een nieuw licht op de potentie van slechthorende en slechtziende talenten middels de Ctalents Diamond Awards.

Ctalents Diamond Awards (© Alwin van Wijngaarden)  

Over de Ctalents Diamond Awards

Ctalents, opgericht in 2013 door Sandra Ballij, streeft ernaar de talenten van mensen met een beperking zichtbaar te maken en maximaal te ontwikkelen. Na haar eigen ervaring met een tijdelijke beperking besloot Sandra haar missie kracht bij te zetten door mensen met een beperking succesvol te laten integreren in de arbeidsmarkt. Met meer dan 450 succesvolle plaatsingen bij diverse organisaties en een indrukwekkend behoudspercentage van 90%, krijgt Ctalents de erkenning waar ze op hoopten. Tijdens de Ctalents Diamond Awards geven ze individuen en bedrijven een podium om hun eigen ervaringen te delen rondom dit onderwerp en zo het hoge woord nog verder te verspreiden. Ctalents vierde dit jaar de vijfde editie van de Ctalents Diamond Awards.

Bron: Ctalents

Altijd op de hoogte blijven?