Concert at SEA en STRAF_WERK maken met HandicapNL festival toegankelijker

Foto via HandicapNL.

Na de Dutch Grand Prix en de Zwarte Cross worden ook muziekfestivals Concert at SEA en STRAF_WERK toegankelijker voor mensen met een beperking. Dat heeft HandicapNL bekendgemaakt, zo meldt Entertainment Business.

“Het is overduidelijk tijd voor aanpassingen”, zegt HandicapNL-woordvoerder Jeroen van de Koppel. “Van parkeerterreinen tot gebarentolken en een aangepaste camping. Steeds meer festivals worden stap voor stap toegankelijk voor iedereen.”

Onbeperkt feest
HandicapNL trapte de campagne #OnbeperktFeest in 2019 af op de Zwarte Cross. Vorig jaar volgde de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix. In Zandvoort bouwde het festival samen met HandicapNL een pop-upzorghotel voor zo’n 100 gasten per nacht, maakte het terrein toegankelijk en ontving in totaal bijna 600 racefans met een handicap.

Aangepaste faciliteiten
Deze zomer wordt ook Concert at SEA toegankelijker voor mensen met een beperking. Net als bij de Dutch Grand Prix, komt er op de Brouwersdam een toegankelijke tribune, aangepast sanitair en een speciale ruimte om op adem te komen. Vrijwilligers van HandicapNL zorgen voor de nodige zorg en ondersteuning. House- en technofestival STRAF_WERK in Amsterdam zorgt voor speciale parkeerplaatsen, een rust- en relaxruimte en ook een aangepaste website voor mensen met een visuele beperking.

– Artikel gaat verder onder de video –

Alle festivals toegankelijk
Binnen drie jaar wil HandicapNL ervoor zorgen dat alle toonaangevende festivals in Nederland toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Dit is mogelijk door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Onder meer ADE (Amsterdam Dance Event) Green, de conferentie voor duurzaamheid, innovatie en sociale verandering binnen de muziek- en evenementenindustrie, wil zich aansluiten bij de Onbeperkt Feest missie.

Testteam
Samen met Nationale Vereniging de Zonnebloem zet HandicapNL de komende drie jaar een speciaal testteam in. Een groepje mensen met een handicap gaat proefdraaien op een festival en verslag uitbrengen van wat er al wel en nog niet goed is geregeld. Daaruit komen concrete punten waarmee een festival aan de slag kan om toegankelijk te worden.

Tickets voor STRAF_WERK en de Dutch Grand Prix voor mensen met een beperking zijn vanaf medio mei te koop via de festivalwebsites. Daar kunnen bezoekers ook hun zorgwensen aangeven. Concert at SEA is helaas al uitverkocht.

(Bron: Entertainment Business/HandicapNL)

Geef een reactie