Chauffeurs met handicap overtuigen Hilversummers met gratis taxirit

Archiefbeeld Handicab

Mensen met een lichamelijke beperking zijn natuurlijk, meer dan de meeste mensen denken, tot een heleboel in staat. Met de zogenoemde HandiCab bieden chauffeurs Debbie en Tim een gratis taxiritje aan Hilversummers. Een aanbod dat je natuurlijk niet kan weigeren. Maar hoe reageren mensen als ze er achter komen dat de chauffeur een beenprothese heeft of een arm mist?

Debbie van der Putten en Tim de Vries zijn gastchauffeurs van de HandiCab en gaan in het centrum van Hilversum de straat op. Debbie is haar arm verloren tijdens een busongeluk en Tim is zijn been kwijtgeraakt door een trampoline-ongeluk.

Zij rijden in een automaat, maar verder is de auto niet aangepast. “Het is eigenlijk net als met twee handen, alleen alle handelingen aan het stuur doe ik met één hand”, zegt Debbie luchtig.

Net als ieder ander
Debbie en Tim willen laten zien dat ze gewoon net als ieder ander kunnen autorijden. “De boodschap die ik wil uitdragen, is dat je als iemand met een beperking ‘handicapable’ bent, niet gehandicapt”, vertelt Tim.

De mensen die in hun taxi durven te stappen, worden blij verrast. “Het is een goede chauffeur met een leuke babbel”, reageert een vrouw. En een jongen grapt dat Tim beter kan rijden dan zijn moeder. Maar het ritje is ook leerzaam: “Het is best schrikken dat er zo veel mensen met een beperking thuis zitten en niet iets kunnen doen waar ze plezier in hebben.”

(Bron: NH Nieuws)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Chauffeurs met handicap overtuigen Hilversummers met gratis taxirit

  1. Trees
    9 december 2017 at 12:55

    HEEL GOED WAAROM NIET. DIE MENSEN KUNNEN HEEL VEEL ,DOOR GAAN ZO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *