Britse speelgoedfabrikant maakt poppen met een beperking

11139778_937359713006125_3244222709238576074_nOuders van kinderen met een beperking hebben speelgoedfabrikanten gevraagd om poppen te maken die de handicap van hun kinderen weergeven. Een Britse fabrikant heeft daarop gereageerd.

Op Facebook en Twitter werd een campagne gestart die de naam ‘Toy Like Me’ droeg. Ouders van kinderen met een handicap wilden een make-over van de speelgoedwereld zoals ze was. Kinderen met een beperking kregen volgens hen te weinig aandacht. De Britse speelgoedfabrikant Makies merkte dat op en begon met het procuderen van poppen die op krukken lopen, hoorapparaten hebben en opvallende geboorte- of wijnvlekken hebben.

Speelgoedvoorzieningen
“Vele werkzaamheden werden een tijd stilgelegd. We legden ons meteen toe op het maken van speelgoedhoorapparaten en speelgoedkrukken. Daarnaast probeerden we allerlei dingen uit om geboorte- en wijnvlekken in het gezicht te maken”, stelt de fabrikant. Momenteel werkt hij ook aan een speelgoedrolstoel.

Dat het net deze fabrikant is die erop reageerde, is niet toevallig. Makies is een bedrijf dat kinderen hun poppen zelf laat creëren. Ze willen elke pop uniek maken en kinderen de kans geven om zelf hun beste vriend of vriendin uit te kiezen.

Met de productie van deze nieuwe reeks poppen hoopt Makies andere fabrikanten aan te sporen om hetzelfde te doen.

Hieronder zie je de reactie van Makies op het verzoek van Toy Like Me:

Makies <3 Toy Like Me! The ‘more diversity in the toy box’ campaign struck a chord with us last week, so our engineer…

Posted by Makies on Wednesday, May 13, 2015

(Bron: Metrotime)

Geef een reactie