Bredere stoep bij Eindhovense parkeerplekken voor mensen met rolstoel

Foto via Pixabay

Het Eindhovense college van burgemeester en wethouders heeft besloten voortaan grotere stroken met tegels aan te leggen tussen parkeerhavens en plantsoenen. De aanleiding voor het besluit waren klachten over te smalle uitstapstroken voor mensen met bijvoorbeeld een rolstoel.

Na overleg binnen het Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven (PGE) worden er voortaan grotere tegelstroken aangelegd.

Stoeptegel extra
Enkele jaren terug startte Eindhoven de ‘Operatie Steenbreek’, waarbij tegels werden vervangen door groen. De tegelstroken die nog vervangen moeten worden, zullen voortaan bij voorkeur negentig centimeter breed zijn in plaats van zestig. Dat betekent één stoeptegel extra, wat het voor mensen met een rollator, rolstoel of kinderwagen makkelijker maakt om uit een auto te stappen.

De gemeente zal, voor de tegels die ze nog gaan vervangen, jaarlijks ongeveer tienduizend euro extra kwijt zijn door de grotere tegels. Aan de tegels die al vervangen zijn wil het college niets doen, want dat zou te duur worden.

(Bron: NU.nl)

  1 comment for “Bredere stoep bij Eindhovense parkeerplekken voor mensen met rolstoel

 1. Ronald Blonk
  12 april 2019 at 14:21

  Het zou heel goed zijn als jullie bij dit soort berichten ook zouden verwijzen naar de toegankelijlkheidsrichtlijnen.
  Een vrije breedte van 90 cm is volgens CROW, alleen toegestaan bij een plaatselijke vernauwing, over een maximale lengte van 0,5 m.
  De minimale vrije breedte voor voetpaden, stoepen, trottoirs etc, is 150 cm.
  De route om van en naar een auto te komen moet hier ook aan voldoen.

Geef een reactie