Bredase digitale kaart voor mensen met beperking genomineerd voor beste overheidsinnovatie

Een bezoek aan Breda is voor mensen met een beperking een stuk makkelijker geworden met gebruik van een digitale kaart met allerlei informatie. De Bredase vinding staat op de shortlist voor Beste Overheidsinnovatie van 2023. Dat meldt BN DeStem.

Afbeelding via Overheidsawards.

Om Breda beter bereikbaar te maken voor mensen met een beperking heeft de gemeente Breda de Bereikbaar Breda Applicatie (BBA) ontwikkeld. Het gaat om een digitale kaart die op allerlei websites kan worden geplaatst, waarop alle belangrijke nuttige en noodzakelijke plaatsen staan vermeld. Hierbij gaat het om onder meer AED’s, gevaarlijke punten, bezienswaardigheden, een schuilplek voor regen, openbare toiletten en gehandicaptenparkeerplaatsen.

“De BBA-kaart is een goed hulpmiddel voor mensen met een beperking om snel praktische informatie te krijgen voor hun bezoek aan de stad of evenement. Dat zorgt voor een gastvrij verblijf in onze stad”, meldt de gemeente.

Afbeelding via BREDATA.

Toepassing
In de testfase van de BBA is de kaart door zes evenementen zoals Breda Jazz Festival en 538 Koningsdag geplaatst. Daarnaast is deze ook op de sites van het Chassé Theater, Welkom in Breda en de gemeente gezet. Het nut van de kaart blijkt doordat deze 35.000 keer is geraadpleegd.

De kaart stond in 2022 ook op de website van het Kielegat met de route van de Grote Optocht, de Brakkensliert en de EHBO-post.

Finalisten
Op 28 november wordt een van de finalisten tijdens de uitreiking van de Overheidsawards gekroond tot Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2023.

Met deze verkiezing wil de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) goede overheidsinnovaties in het zonnetje zetten, kennis uitwisselen en ter inspiratie dienen.

Bekijk de BBA-kaart op de website van Welkom in Breda.

Meer lezen over toegankelijke dagjes uit? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: BN DeStem)

Geef een reactie