Breda wint Europese Access City Award voor toegankelijkheid

Foto via Flickr/Michel Curi

Breda krijgt een Europese prijs omdat veel diensten en faciliteiten in de stad goed toegankelijk zijn voor mensen met een handicap en ouderen.

De Access City Award is een onderscheiding voor steden die het leven voor mensen met een beperking en oudere mensen makkelijker maken. Het gaat onder meer om toegang tot openbaar vervoer, gebouwen, speelplaatsen, werkplekken en ICT-faciliteiten.

Inspanningen
EU-commissaris Marianne Thyssen (Werk, Sociale Zaken en Arbeidsmobiliteit) maakte de winnaar van de zogenoemde Access City Award 2019 dinsdag bekend op een conferentie in Brussel. Zij prees vooral de inspanningen van de Brabantse stad om het middeleeuwse centrum voor iedereen toegankelijk te maken. Mensen met beperkingen kunnen bijvoorbeeld makkelijk in winkels, restaurants, en theaters komen. Locoburgemeester en wethouder Wijkaanpak van Breda Miriam Haagh zei “extreem trots” te zijn. “Iedereen bij ons kan deelnemen aan de maatschappij.”

Van de 52 steden die zich hadden gekandideerd haalden er vijf de finale. Breda kreeg de voorkeur boven het Franse Evreux, Gdynia in Polen, het Hongaarse Kaposvár en Vigo in Spanje. Vorig jaar won Lyon de prijs.

(Bron: NU.nl)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *