Borstkanker geconstateerd bij Esther Vergeer

Esther Vergeer in actie in 2009. Foto via Wikimedia.

Esther Vergeer, voormalig paralympisch atleet en chef de mission van TeamNL voor de Paralympische Spelen van Tokio, is gediagnosticeerd met borstkanker.

“Ik heb geen goed nieuws: er is bij mij borstkanker ontdekt”, zegt de 38-jarige Vergeer. “Dat betekent dat ik me de komende tijd zal moeten richten op de behandeling en genezing hiervan. Tegelijkertijd hoop ik op diverse fronten ook zoveel mogelijk ‘gewoon’ door te blijven werken. Alleen al omdat ik niet de hele dag bezig wil zijn met ziek zijn; ik hoop op die manier ook de nodige positieve energie te krijgen. Energie die ik juist nu goed kan gebruiken. Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat ik pas op de plaats moet maken en voor mijn gezondheid moet kiezen. Met de steun van mijn gezin, mijn familie en mijn collega’s bij de Foundation, NOC*NSF en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, ben ik ervan overtuigd dat ik me hier doorheen sla.”

Steun
Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation, reageerde ook op het aangrijpende bericht: “We zijn als team enorm geschrokken van het nieuws van Esther. We weten ook dat Esther een enorme vechter en doorzetter is. Als team van de Foundation steunen we Esther natuurlijk daar waar mogelijk in het traject dat zij nu in gaat.”

Wil je Esther een bericht sturen, dan heeft de foundation laten weten dat je gerust een kaartje naar hen kunt sturen. Het adres daarvoor is: Esther Vergeer Foundation, Papendallaan 60, 6816 VD, Arnhem.

(Bron: Esther Vergeer Foundation)

  1 comment for “Borstkanker geconstateerd bij Esther Vergeer

  1. carlaizelaar
    22 januari 2020 at 19:05

    Hoi Esther. Ik wens je de komende tijd heel veel sterkte en kracht toe. Heel veel liefs van Carla van Beek uit Rotterdam.

Geef een reactie