Blog #1: Monique’s eerste ervaring met leefstijlprogramma

Zes keer per dag eten!

Redacteur Monique begon op Valentijnsdag met het leefstijlprogramma van Body Support. In het artikel in Support Magazine liet ze weten dat ze via deze website updates zal geven over hoe het met haar gaat en hoe het leefstijlprogramma haar bevalt. Dit is haar eerste blogbericht.

Ik hoor u denken ‘Yeah, right’ weer zo’n dieet, maar wat maakt het verschil? Fleur, Body Support coach, legt het me uit: “Het is geen dieet! Het is een levensstijl die je jezelf aanleert. Je eet normaal eten, wat je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Dus geen repen, shakes of andere maaltijdvervangers. Je eet gewoon je brood, vleeswaren, kaas of jam, je aardappelen, pasta of rijst met vlees, vis en groenten. Het hele gezin kan gewoon mee-eten. Iedere week ontvang je, na je weegmoment, een nieuw menu waarin precies staat wat je mag eten, inclusief een boodschappenlijst. Als je wil hoef je verder nergens over na te denken. Maar als je de combinaties bijvoorbeeld niet lekker vindt kun je je menu ook zelf aanpassen door andere voedingsmiddelen in te vullen. Het enige wat belangrijk is, is dat je je houdt aan het opgegeven aantal kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten. En dat je zes keer per dag eet, iedere tweeënhalf uur!”

Het laatste is soms moeilijk. De tijd vliegt, waardoor ik soms mijn tussendoortjes als fruit, yoghurt of kwark, een cracker met jam, appelstroop of kip vergeet. Zeker op dagen dat ik werk. Wanneer ik thuis ben met dochter Serena is het makkelijker om me aan die eetmomenten te houden. Ze smikkelt namelijk net zo graag van een bakje yoghurt met verse ananas als haar moeder.

In mijn volgende blog zal ik ingaan op kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten. Ciao ciao!

Meer lezen over het Body Support leefstijlprogramma? Je kunt het artikel vinden in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook!

Geef een reactie