Bio Vakantieoord start e-sportsteam voor kinderen met handicap

5 november 2021 - Redactie Support Magazine

Het Bio Vakantieoord en de populaire gaming YouTuber Joost Bouhof slaan de handen ineen en lanceren een e-sportsteam voor kinderen met een (meervoudige) handicap. Speciaal hiervoor creëert het Bio Vakantieoord een adaptieve gameroom. Met deze stap wil het Bio Vakantieoord gaming toegankelijk maken voor hun gasten, maar ook voor alle andere kinderen met een handicap. De gameroom wordt op zondag 14 november gelanceerd tijdens een speciaal evenement met Joost en andere ambassadeurs van het Bio Vakantieoord.

De adaptieve gameroom wordt gebouwd op het terrein van het Bio Vakantieoord en uitgerust met de adaptieve gamecontrollers van Logitech en Microsoft. In de ruimte zijn alle faciliteiten aanwezig die het e-sportsteam nodig heeft om samen tot een goed resultaat te komen. Joost Bouhof is trots dat hij deze kans krijgt van het Bio Vakantieoord: "Als ambassadeur van het Bio Vakantieoord en fanatiek gamer vind ik het ontzettend goed om gaming voor iedereen toegankelijker te maken, zodat ook kinderen met een handicap kunnen meespelen."

E-sports voor iedereen toegankelijk

Stichting Bio zet zich al ruim 90 jaar in voor kwetsbare kinderen. Met de komst van het e-sportsteam en de bijbehorende gameroom wordt de volgende stap gezet. Directeur Frans Wientjes van het Bio Vakantieoord is erg verheugd met het initiatief: "Gaming is vandaag de dag ontzettend populair en met de juiste hulpmiddelen kunnen echt alle kinderen meedoen. Op het scherm is hun handicap niet aanwezig. Dat doet heel veel voor kinderen die dag in dag uit met een beperking te maken hebben. Op deze manier gaat de online wereld ook open voor hen."

E-sportshub Gelderland

De E-sportshub Gelderland heeft aangegeven samen te willen werken met het Bio Vakantieoordteam op gebied van begeleiding en coaching. De E-sportshub wordt gesteund door de provincie Gelderland en is hét talentencentrum om Nederland een permanente plek te geven in de wereldwijde top van e-sports.

Bekende sporters en influencers

Naast Joost Bouhof zullen er op 14 november ook andere prominenten aanwezig zijn, waaronder paralympisch alpineskiër Niels de Langen. Alexander Nathan, oprichter van Nederlands eerste e-sportsteam voor volwassenen met een beperking, is eveneens van de partij.

Meedoen met het e-sportsteam?

Wil jij ook graag bij de onthulling van de gameroom zijn of meedoen met het e-sportsteam? Of wil je als bedrijf participeren of de gameroom in zijn geheel of gedeeltelijk adopteren? Stuur dan een e-mail naar communicatie@stichtingbio.nl.

(Bron: Stichting Bio)

Altijd op de hoogte blijven?