Bibian’s laatste woord te horen in ‘Helden, de podcast’

In ‘Helden, de podcast’ is normaal gesproken iedere week een (voormalig) topsporter te gast om over zijn/haar bronnen van inspiratie en motivatie te praten. De nieuwste aflevering is echter een bijzondere. Barbara Barend ging drie weken voor het overlijden van Bibian Mentel langs voor een afscheidsinterview. Dit was een wens van Bibian. “Om mijn dankbaarheid te tonen en om mijn geliefden iets na te laten.” En daarom sprak ze uitgebreid met Barbara over de mooie en minder mooie kanten van het leven.

In deze podcastaflevering laat Barbara fragmenten horen aan zoon Julian, moeder Maude en man Edwin uit het laatste interview met Bibian. Zij reageren op de laatste boodschappen van Bibian en praten over haar persoonlijkheid en levenslessen.

– Artikel gaat verder onder de afbeelding –

Positieve energie
Bibian stond synoniem voor heldenmoed en was het toonbeeld van onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen. Keer op keer deed ‘Bieb’ de wereld versteld staan. Overal waar ze kwam, gaf zij iedereen positieve energie. Tot aan het laatste moment.

De missie van van Bibian was zoveel mogelijk kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking weer zelfstandig en vol zelfvertrouwen in het leven te laten staan. Nu is het onze missie Bibians droom uit te laten komen. Dat doet de Mentelity Foundation door mensen te inspireren en te motiveren om in beweging te komen.

Podcast
Beluister de aflevering van ‘Helden, de podcast’ via je favoriete podcastapp of via deze speler:

Het gehele interview met Bibian is te lezen in Helden Magazine #59.

(Bron: Helden)

Geef een reactie