Bibian Mentel schrikt van kritiek op rolstoel in Dancing With The Stars

Foto via RTL

Bibian Mentel is zich een hoedje geschrokken van de kritiek die ze op social media kreeg over haar danswerk in Dancing With The Stars.

Bibian Mentel zit sinds vlak voor het begin van Dancing With The Stars in een rolstoel en er is een aantal mensen dat op social media laat weten daar moeite mee te hebben. Ze denken dat Bibian voorgetrokken wordt omdat ze in een rolstoel zit en dat dansen op twee benen veel lastiger is.

Jammer
De voormalig snowboardster, die verschillende malen werd getroffen door kanker, las het commentaar op Twitter zelf ook en verschoot er behoorlijk van. Tegen RTL Boulevard zegt Bibian: “Ik vind het schrikken om te zien hoe mensen toch nog alleen de rolstoel zien en niet naar de dans kijken. Dat vind ik jammer. Ik hoop dat ik gewoon een goede ambassadeur kan zijn voor het rolstoeldansen en mensen kan laten zien jong, oud, beperkt of niet: je kan gewoon dansen.”

Finale
Anouk Hoogendijk, Barrie Stevens, Bibian Mentel en Samantha Steenwijk staan zaterdag in de finale van Dancing With The Stars. De finale is dan van 20.00 uur tot 22.00 uur te zien op RTL4.

(Bron: Televizier)

  9 comments for “Bibian Mentel schrikt van kritiek op rolstoel in Dancing With The Stars

 1. Esther Jong
  22 oktober 2019 at 11:28

  Wow dat is wel schrikken zeg hoe mensen het rolstoeldansen van Bibian Mentel zien. Ik dacht dat dat in 2019 wel anders zou zijn. Er wordt hier wel heel erg hard geoordeeld en daar kan ik mij beslist niet in vinden. Als je 9 keer kanker hebt gehad en je zit inmiddels in een rolstoel maar hebt het lef om mee te doen aan dit programma verdien je respect. Waar is dat gebleven hier? Zitten jumkie nog echt in de fase dat mensen in een rolstoel zielig zijn en niet op tv horen? En dat terwijl alles draait om diversiteit tegenwoordig? Wat een kortzichtigheid. Ik heb er geen goed woord voor over!! Schande, ECHT WAAR. Bibian je bent een topper. En voor de mensen die het niet vinden kunnen, er zit een knop op je tv/afsta ndsbediening waar je op kunt drukken, dan hoef je niet te kijken.

 2. Romy
  22 oktober 2019 at 11:51

  Nou nou wat een commentaar..ik heb gedanst met een man in een rolstoel.
  En dat is heel hard werken!! En niet alleen voor de “rolstoeler”.

  Heb je ervaring er mee? nee shut up!!

 3. Meindert Roffel
  22 oktober 2019 at 11:56

  Die mensen die zo reageren hebben geen fatsoen Reageer je dan af op de producent en niet op de man gaan spelen En anders kijk je niet

 4. Hemco kwerreveld
  22 oktober 2019 at 13:03

  Wat heeft iedeen toch een kritiek het is juist goed om rolstoelers aan spelshows mee te laten doen voor dan hoor je als rolstoeler er bij anders is het net of je weg gedrukt word

 5. Ivar Gras
  23 oktober 2019 at 11:07

  ik zit zelf in een rolstoel en vind ook dat Bibian zich erg aansteld en er erg veel nadruk word gelegd op het feit dat het allemaal zo goed is wat ze doet. Ze is niks meer of minder dan een ander.

 6. Willem Heitlager
  23 oktober 2019 at 13:00

  snel een emmertje moet ko**sen van dat soort mensen

 7. Willem Heitlager
  23 oktober 2019 at 13:01

  mijnwieltjes zijn mijn benen🚷♿

 8. Patrick van der Slot
  30 oktober 2019 at 10:25

  Mensen die hierop commentaar geven hoeven waarschijnlijk zelf niet gebruik te maken van een hulpmiddel. Maar daar en tegen zijn ze wel ziek in hun hoofd. Man, man wat een sukkels zeg. Ik denk dat Bibian liever op 2 benen had mee gedaan. Respect toch dat ze hieraan mee gedaan heeft. Ik zou voor geen goud met haar willen ruilen met wat zij heeft moeten doorstaan.

 9. Jose
  1 november 2019 at 15:25

  Onbegrijpelijk dat er zo negatief gereageerd wordt. Volgens de media is rolstoeldansen ondanig. Nu wordt er aandacht aan besteed en nu is het ook weer niet goed. Ik persoonlijk vind rolstoeldansen in combinatie met een staande danser erg mooi. En zeker voor Bibian die zo kort in de rolstoel zit en Joost dit nooit eerder gedaan heeft. En Bibian heeft helemaal niet de indruk dat zij meer is dan een ander. Zij is iemand die naar mogelijkheden kijkt i.p.v. naar beperkingen. Ik waardeer deze instelling. Zij klaagt niet over haar ziekte of pijn. Dat verdient respect. Dus Bibian je bent een topper en een voorbeeld voor velen. 🔝👏😘

Geef een reactie