Bibian Mentel positief in interview op NPO Radio 2: ‘Ik hou teveel van het leven’

Archiefbeeld Bibian Mentel. Foto via Flickr/Republic of Korea

Gijs Staverman belt Bibian Mentel tijdens de Collecte Drive-in van NPO Radio 2 om te vragen hoe het nu met haar gaat. Tijdens het gesprek zegt ze positief met de situatie betreft kanker om te gaan, en vertelt waarom het belangrijk is dat geldinzamelingen voor kankerbestrijding, zoals die van NPO Radio 2, gedaan worden.

Bibian: “Naar omstandigheden gaat het eigenlijk hartstikke goed. Ik kreeg vier maanden geleden te horen dat er eigenlijk geen uitzaaiingen in mijn ruggengraat zitten. Ik heb nog wel wat uitzaaiingen in mijn longen zitten. Die groeien heel langzaam.” Met medicatie hopen ze de kanker te kunnen onderdrukken. “Helemaal beter worden ga ik nooit meer, maar hiermee kan ik ook leven.”

Weer aan het lopen
Vorig jaar deed Bibian in een rolstoel mee aan Dancing With The Stars, maar sinds kort is ze aan het trainen om weer te kunnen lopen. “Ik ben aan het zwemmen, wat ik gelukkig de hele coronatijd door heb kunnen doen.” In het water lukte het om zonder hulpstukjes te kunnen lopen en dus ging ze het ook achter de rollator proberen. “Ik kan nu een dikke zeventig meter achter de rollator lopen.”

Positiviteit
Bibian heeft veel tegenslagen gekend, die ze nog steeds moet doorstaan, maar ze blijft ook optimistisch. “Ik hou gewoon teveel van het leven en ik heb nog zoveel om voor door te gaan. Dat begint eigenlijk iedere ochtend als ik wakker word en naast me kijk en in de mooie, groene ogen van mijn man kijk.” Ook haar zoon en stiefdochters zijn voor haar een grote reden om door te blijven zetten. “We leven gewoon echt per dag. Ik heb nog steeds mijn lieve vrienden en vriendinnen om me heen waar we lekker mee gaan eten en leuke dingen mee gaan doen. Zo proberen we van iedere dag een mooie dag te maken.”

NPO Radio 2 Collecte Drive-in
NPO Radio 2 steunt dit jaar opnieuw de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Door het coronavirus gaan er in 2020 minder collectanten op pad. Dankzij de Collecte Drive-in kunnen donateurs nu naar de collectanten komen. De actie duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur.

Bekijk het hele interview hieronder:

(Bron: NPO Radio 2)

Geef een reactie