Belgische importeur maakt Dacia Jogger toegankelijk voor passagiers in rolstoel

23 augustus 2023 - Redactie Support Magazine

De Belgische importeur van auto's van het merk Dacia werkt aan een Dacia Jogger voor rolstoelgebruikers, waarbij deze met de rolstoel vanaf de achterkant de auto in kan rijden, plaats kan nemen als passagier én er daarna nog vijf zitplaatsen overblijven. Hiervoor slaat de Belux-importeur de handen ineen met autoaanpasbedrijf Q-Care van de Q-Mobility Group.

De toegankelijke Jogger blijft gezinsvriendelijk, omdat hij na de ombouw nog altijd plaats biedt aan zes inzittenden, waaronder één rolstoelgebruiker. Tot nu toe werden dergelijke ombouwprojecten steevast op basis van bestelbussen gemaakt omdat er voldoende hoogte nodig is, zodat de rolstoelgebruiker via de achterkant in de auto kan rijden. Door de vloer een beetje te verlagen, kon Q-Care een vrije hoogte van 139 cm creëren.

Jogger_-_Mobiliteitsoplossing2 Foto via Renault Group.

Goedkeuring

Eenmaal in de auto zit de passagier met de rolstoel tussen de overige passagiers op de achterbank, wat mogelijk is door de modulaire stoelen in combinatie met de ISOFIX-montagepunten achterin. De Jogger is momenteel nog in ontwikkeling en de ombouw moet ook nog de goedkeuringsprocedures doorlopen. De importeur gaat er daarom vanuit dat dit model vanaf de herfst 2023 beschikbaar zal zijn.

Jogger_-_Mobiliteitsoplossing3 Foto via Renault Group.

Prijzen en opties

De Dacia Jogger met aanpassingen kan geleverd worden in combinatie met alle bestaande motoropties en afwerkingen. Exacte prijzen zijn nog niet bekend, maar aangezien Dacia een relatief betaalbaar automerk is, zou de aanschaf van een aangepaste auto hiermee ook laagdrempeliger kunnen worden. Ook is het nog onbekend of de aangepaste Dacia Jogger via een Nederlandse importeur of autoaanpasbedrijf beschikbaar wordt.

(Bron: Knack | Renault Group)

Altijd op de hoogte blijven?