Beleef de toegankelijke natuur in Oisterwijk op 16 oktober

Foto door Rene Koster Photography, via Natuurmonumenten

Op woensdag 16 oktober organiseren Natuurmonumenten en OERRR voor het eerst een inclusief natuurfestival met verschillende toegankelijke activiteiten voor jong en oud. Iedereen, met en zonder beperking, is dan welkom om samen te komen genieten van de natuur.

Natuurmonumenten maakt tientallen natuurgebieden en natuurspeelplekken toegankelijk voor mensen met een beperking. Om dit te vieren wordt op 16 oktober een feestelijke middag in de natuur georganiseerd bij het bezoekerscentrum in Oisterwijk.

Activiteiten
Het festival ‘Onbeperkt Genieten’ start op woensdagmiddag 16 oktober vanaf 13.00 uur bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Speel samen met de Speeltuinbende en de boswachter een stoer spel. Wie weet, zit Rick Brink (Minister van Gehandicaptenzaken) dan wel in je team! Of ga mee met de gezinsactiviteit paddenstoelen zoeken. Je kunt ook op pad met de boswachter (inclusief gebarentolk). Of wandel op eigen gelegenheid de Groot Speijck Route. De band Convoi Exceptional verzorgt een spetterend optreden. Het volledige programma is hier te vinden.

Natuur is voor iedereen
Nu veel toegankelijke routes en speelnatuurplekken gerealiseerd zijn, is van belang dat zoveel mogelijk mensen weten waar toegankelijke natuur te vinden is. Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: “Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een bezoek aan de natuur mensen gelukkiger én gezonder maakt. Wij vinden dat iedereen de kans moet hebben om van de natuur te genieten. Oók de vier miljoen Nederlanders voor wie het, door een beperking, niet vanzelfsprekend is om de natuur in de gaan. We gaan nog veel meer doen om deze groep te verwelkomen in onze gebieden. Hopelijk inspireren we gemeenten, provincies en zorginstellingen om samen met ons door te gaan met deze ontzettend belangrijke opdracht.”

Aanmelden voor het natuurfestival kan via de website van Natuurmonumenten.

  1 comment for “Beleef de toegankelijke natuur in Oisterwijk op 16 oktober

Geef een reactie