Belangrijke bronzen grandprix-medaille voor parajudoka Knegt

20 februari 2024 - Robin Wubben
Beeld: Mathilde Dusol

Parajudoka Daniël Knegt (40) uit Hazerswoude-Dorp is derde geworden tijdens de IBSA Judo Grand Prix in het Duitse Heidelberg. Knegt scoort hiermee belangrijke punten om kans te houden op een ticket voor de Paralympische Spelen in Parijs.

Op weg naar zijn eerste individuele medaille in bijna twee jaar versloeg Knegt liefst drie judoka’s die hoger op de paralympische kwalificatieranglijst staan dan hijzelf. In de halve finale bleek hij niet opgewassen tegen regerend wereldkampioen Willians de Araujo (Brazilië), maar in de strijd om het brons versloeg hij zijn Chinese concurrent Jilong Qi.

Paralympische Spelen

Knegt stond voor de Grand Prix in Heidelberg elfde op de kwalificatieranglijst voor de Paralympische Spelen in de klasse boven 90 kilogram (handicapklasse J1). Frankrijk mag als paralympisch gastland één judoka afvaardigen en de zes beste judoka’s uit andere landen krijgen een ticket voor de Spelen. Daarnaast is er één internationale ‘aanwijsplek’ te verdienen.

Grand Prix

Met de bronzen medaille in Heidelberg zal de Nederlandse judoka op de nieuwe kwalificatieranglijst dichter naar zijn concurrenten toekruipen. Op 24 juni wordt de definitieve lijst opgemaakt. Tot die tijd staat er voor Knegt nog twee World Grands Prix op het programma.

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?