Automatisch dubbele kinderbijslag voor kinderen met beperking

Het kabinet wil het gebruik van dubbele kinderbijslag vereenvoudigen. Ouders van kinderen met een ernstige ziekte of beperking kunnen dubbele kinderbijslag krijgen, maar zo’n 10 procent (naar schatting 3000 ouders) maakt er geen gebruik van. Dat meldt NOS.

Veel ouders vinden de regeling ingewikkeld of ze weten gewoon niet van het bestaan ervan.

Foto door Meruyert Gonullu, via Pexels.

Automatisch
Minister Van Gennip wil de wet nu zo aanpassen, dat ouders van kinderen met een indicatie op basis van de Wet langdurige zorg de dubbele kinderbijslag automatisch krijgen (en dus niet meer hoeven aan te vragen). “Zij verlenen extra zorg aan hun kind en maken ook meer kosten”, zegt Van Gennip. Ze hoopt dat de wet volgend jaar april ingaat.

Voor 1 april
Tot de wet er is, krijgen ouders die nu geen gebruikmaken van de dubbele kinderbijslag, maar er wel recht op hebben, een brief. Die wijst hun erop dat ze de uitkering kunnen aanvragen. Als ze dat voor 1 april van dit jaar doen, krijgen ze voor heel 2023 dubbele kinderbijslag.

Meer lezen over geldzaken, regelingen en aanvragen wanneer je een handicap hebt? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: NOS)

Geef een reactie