Arnhemmer Lito breekt wereldrecord met langste wheelie in rolstoel

De Nederlands-Braziliaanse para-atleet Lito King Anker heeft het wereldrecord ‘langste wheelie in een rolstoel’ in tijd en afstand gebroken. Dat meldt NOS.

De 26-jarige rolstoeltennisser begon afgelopen zaterdag om 12.00 uur op een atletiekbaan in Arnhem om zo lang Ên zo ver mogelijk op de achterwielen van zijn rolstoel te rijden. Rond 22.00 uur stopte hij met de recordpoging. De Arnhemmer had toen een afstand van ruim 30 kilometer erop zitten.

Dat is een stuk langer dan het vorige wheelie-record dat werd gevestigd door een Chinees. Die legde een afstand van ruim 25 kilometer af in 4 uur en 50 minuten.

Aandacht voor parasport
Anker is ambassadeur van Uniek Sporten, een organisatie die mensen met een handicap helpt bij het zoeken naar een sportaanbieder in de buurt. Met de recordpoging wil hij parasport onder de aandacht brengen.

In 2021 deed Lito mee aan de Paralympische Spelen in de Japanse stad Tokio. Hij werd vijfde bij het dubbelspel rolstoeltennis voor mannen. In 2028 wil hij voor goud gaan op de Paralympische zomerspelen, maar dan op een ander onderdeel: rolstoelracen.

Alles lezen over aangepast sporten, van recreatief tot paralympisch niveau? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: NOS)

Geef een reactie