Ango failliet

logo-largeHet doek is gevallen voor Ango. De fraude-affaire – een van de bestuursleden wordt er van verdacht veel geld te hebben verduisterd – heeft de organisatie de das omgedaan. Een doorstart wordt niet waarschijnlijk geacht.

Het faillissement wordt afgewikkeld door curator C. de Jong uit Utrecht.

Crisis
Het is een treurig einde voor een organisatie die met behulp van honderden vrijwillige handen trachtte de belangen van de Nederlandse gehandicapten te behartigen. De zaak staat helaas niet op zichzelf. In de komende editie van Support Magazine een beschouwing over de crisis in de non-profit.

  9 comments for “Ango failliet

 1. Esther de Jong
  22 maart 2016 at 20:46

  Echt heel erg treurig dat iemand zelfs binnen een belangenorganisatie het lef heeft te frauderen met als tragisch dieptepunt het faillissement van de organisatie. Ik heb er echt geen woorden voor.

 2. Henk Buwalda
  23 maart 2016 at 14:51

  Dit bericht over het faillissement is tamelijk vaag , de oorzaak is nu nog onduidelijk.
  Een van de bestuursleden wordt kennelijk verdacht van verduistering , maar kennelijk is dat niet bewezen. De curator zal dus eerst duidelijkheid moeten scheppen.

 3. tops
  31 maart 2016 at 17:26

  ik ben al 22jaar lid van ango maar heb nog geen bericht gehad dat ze failliet zijn
  wel is in maart de contrubutie afgeschreven

 4. Nellie van den Hurk
  11 mei 2016 at 08:55

  Vorig jaar heb ik voor het eerst gecollecteerd voor ANGO. De collectebussen staan hier nog bij mij op zolder. Wat daarmee te doen? Had niets vernomen over het faillissement.

  • D den Otter (pl.coord)
   5 juni 2016 at 17:08

   Het faillissement wordt afgehandeld door een curator. Deze zal u mogelijk vragen de bussen terug te sturen. Maar u kunt hem (mr C. de Jong, Postbus 85005, 3508 AA Utrecht) natuurlijk ook zelf een voorstel doen; zoals “wanneer u ze niet ophaalt voor september breng ik ze naar het bureau gevonden voorwerpen”.

 5. J Drenth-Geertsma
  29 juni 2016 at 13:14

  Met meer dan 25 jaar organiseren van de collecte in mijn woonplaats ben ik zeer teleurgesteld dat dit op deze manier stopt.
  Dat eventuele schuldigen hier maar niet zo mee weg komen.
  Wat mij ten zeerste verbaast is dat er op geen enkele wijze is gecommuniceerd
  met de collecte organisatoren.
  Een persoonlijke mail was nog het minste wat de organisatie hadden kunnen doen.
  Teleurstelling voor veel vrijwilligers levert dit op.

 6. Sandra Krijger
  4 oktober 2016 at 18:58

  Het bevreemd ook mij dat er geen enkele vorm van communicatie is geweest. Zo kreeg ik een e-mail van Kinderhulp of zij de collectebussen mogen overnemen. Overnemen? Wat is er gaande? En nu lees ik dit hier omdat ik zelf maar ben gaan Googlen. Ik sluit me aan bij de mening dat een brief of iets dergelijks toch wel het minste was wat men had kunnen ondernemen.

 7. Henk Dunnink
  23 september 2018 at 12:56

  De grote grapers konden ook hier hun gretigheid niet in bedwang houden.Ik heb ook enkele jaren gecollecteerd voor ango en je past wel op om nog ergens voor aan de deur te verschijnen. Met welke collecte dan ook.Trouwens ook niet meer van deze tijd.
  En de grote heren en dames graaiers hebben geen bord voor de kop,nee, een heel houten huis!!

Geef een reactie