Amsterdam drie dagen in teken van Diversity Fashion Week

21 oktober 2022 - Redactie Support Magazine

De derde editie van de Diversity Fashion Week vindt plaats op 28, 29 en 30 oktober 2022 en zet zich in voor een inclusieve (mode)wereld. Drie dagen lang blikverruimende High Fashion van internationale en nationale ontwerpers in en rondom Amsterdam.

Met een gastoptreden van Marjorie Lammerts, designs van Fares Moses, sprekers als Giancarlo Pazzanese en Kelly Sue en een fototentoonstelling van Marzenka Kwintera, Zuzu Valla en Agnieska Maliszewska. Alles met het oog op het vergroten van diversiteit in het huidige mode- en mediabeeld en gelijkwaardige inclusie stimuleren.

Mode(media) heeft de grootste invloed op hoe wij naar onszelf en een ander kijken. De Stichting Diversity Fashion Week zet zich in voor (young) creatives, designers en modellen van diverse afkomsten, verschillende lichaamstypen, en modellen met een handicap. Dit jaar vindt de derde editie plaats met als thema 'Winter Wonderland' op verschillende locaties in en rondom Amsterdam. Onbekend maakt onbemind en daarom is het zo belangrijk om zoveel mogelijk soorten mensen te laten zien in de mode en media, en dan vooral op een eerlijke en gelijkwaardige manier. Zonder stempel die stigma’s hooghouden, maar als mens in hun eigen kracht. Zo kunnen we breken met stigmatisering en vooroordelen.

Kleding is een verlengstuk van je identiteit. Wat als je niet kunt uitdragen wie jij bent, doordat de verkrijgbare kleding niet op jou afgestemd is? Bij 'huidskleurige' kleding denk je bijvoorbeeld al snel aan zachtroze, maar er zijn nog veel meer huidtypes. En wat als je een rolstoel gebruikt? Een broek zoals we die vooral nu in de winkels zien, is gemaakt op de staande houding. Zo zijn er tal van voorbeelden te noemen waarop iets essentieels als kleding mensen toch op dagelijkse frequentie uitsluit.

Tijdens dit driedaagse evenement brengt Diversity Fashion Week deze onderwerpen aan de kaart. Fashionable en inspirerend door middel van Diversity on stage (representatie), want op de fashion runway zullen vernieuwende designs van international fashion designers en Young Creatives te zien zijn die ontwerpen met Inclusion by Design in gedachten. Daarnaast staan er verschillende sprekers en exposities op het programma die het belang zullen delen van diversiteit en inclusie, gelijkheid, seksualiteit en genderexpressie.

Tickets voor de Diversity Fashion Week zijn hier verkrijgbaar. Voor het meest actuele programma kun je kijken op diversityfashionweek.nl of volg de Diversity Fashion Week op Instagram.

IMG_4160 Foto via Diversity Fashion Week.

Altijd op de hoogte blijven?