Alphen eerste gemeente die parkeerapp lanceert voor autogebruikers met beperking

Foto via Wij Staan Op

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft dinsdag als eerste gemeente bekendgemaakt een parkeerapp te gaan gebruiken die op de langere termijn de gehandicaptenparkeerkaart zal vervangen. De app is ontwikkeld op initiatief van Jiska Stad-Ogier, de voorzitter van stichting Wij Staan Op.

Het grote voordeel van de parkeerapp is volgens de gemeente dat deze automobilisten of passagiers met een handicap de vrijheid biedt in het vinden van een passende parkeerplaats. Tot nu toe zijn mensen met een beperking veelal aangewezen op speciale gehandicaptenparkeerplaatsen in hun eigen gemeente. Willen zij elders parkeren, dan moeten zij zich daarvoor apart registreren.

Overzichtelijk
“Je wordt niet blij van de verschillen in beleid (tussen gemeenten, red.)”, aldus Stad-Ogier. “In de app kun je meteen zien wat er wel en wat er niet mag in de gemeente waar je op dat moment bent. Een nog groter voordeel is dat je op elke parkeerplaats kunt gaan staan.”

Samenwerking
De GPK-app is ontwikkeld op initiatief van Stichting Wij Staan Op en Centraal Inkoop Bureau, in samenwerking met Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV), Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), Nationaal Parkeer Register (NPR) en Aexist. De uitvoering in Alphen aan den Rijn is in handen van Participe. Potentiële gebruikers krijgen voor september een brief over de applicatie.

Op de website van Wij Staan Op is meer informatie over de GPK-app te vinden, bijvoorbeeld hoe het werkt, wat er gebeurt met de fysieke gehandicaptenparkeerkaart en hoe een gemeente kan deelnemen.

(Bron: NU.nl/Alphens.nl)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Alphen eerste gemeente die parkeerapp lanceert voor autogebruikers met beperking

  1. Rian Rupsam-Lips
    29 juni 2019 at 09:03

    Wat een verademing zal dat zijn wanneer dat in iedere gemeente kan.
    Nog mooier zou het zijn dat het in Heel Nederland met dezelfde regels en voorwaarden zou zijn want iedere Nederlander is tenslotte eenzelfde individu. Zou een grote stap voorwaarts zijn, ook al kan je niet zelfstandig stappen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *