Al meer dan 150 ‘Beste Zorgidee’ kandidaten

Er zijn kort na de start al meer dan 150 ideeën ingestuurd voor het ‘Het Beste Zorgidee’. Dat is bijna twee keer zoveel als vorig jaar rond deze tijd. De ideeën om de zorg beter te maken variëren van procesmatige verbeteringen tot heel praktische verbeteringen van hulpmiddelen die in de zorg worden gebruikt. Ook zijn veel tips ingezonden om de kosten van de zorg te verlagen.
 
Het Beste Zorgidee is de eerste en enige wedstrijd waar patiënten, consumenten en zorgverleners zelf wordt gevraagd mee te denken over hoe de zorg beter kan. De wedstrijd is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. In vijf jaar tijd werden in totaal duizenden innovatieve ideeën ingestuurd.
Ideeën insturen voor Het Beste Zorgidee 2013 kan tot en met 1 november. Een deskundige jury kiest daarna vijf genomineerden, het publiek bepaalt via www.hetbestezorgidee.nl en Facebook wie van hen wint. De winnaar ontvangt een bedrag van 10.000 euro om zijn of haar idee te helpen realiseren.Zelf een idee insturen? Deze winnende ideeën van voorgaande jaren kunnen misschien inspiratie geven.

Geef een reactie