Aanvraagtermijn Noodfonds Energie verlengd

In januari 2023 plaatsten we een overzicht van de compensatiemaatregelen voor hoge energiekosten. Eén van de maatregelen is het Tijdelijk Noodfonds Energie. De aanvraagtermijn van dit Noodfonds is nu met een maand verlengd tot eind april, zo meldt Ieder(in).

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Steun bij extra energieverbruik
Een chronische aandoening of beperking kan gevolgen hebben voor het energieverbruik. Er zijn bijvoorbeeld extra stookkosten omdat vanwege de aandoening de thermostaat niet omlaag kan. Of er is extra elektriciteitsverbruik door elektrische hulpmiddelen of medische apparatuur. Mogelijk kan het Tijdelijk Noodfonds Energie hiervoor compensatie bieden. Dit Noodfonds biedt financiële steun aan huishoudens met een hoge energierekening en een inkomen tot maximaal 200 procent van het sociaal minimum. Het Noodfonds betaalt een deel van de energierekeningen van oktober 2022 tot maart 2023. Aanvragen kan via deze link.

Toegankelijkheid van de aanvraagprocedure verbeterd
Er is veel kritiek geweest op de ingewikkelde aanvraagprocedure voor een bijdrage uit het Noodfonds. Ook Ieder(in) heeft het Noodfonds gewezen op het belang van een toegankelijke procedure en dit heeft deels succes gehad. Deze zaken zijn verbeterd:

  • De aanvraag kon eerst alleen via een app op een moderne mobiele telefoon. Inmiddels bestaat er een versie, waarmee men via de computer een aanvraag kan doen.
  • Er is een telefonische hulplijn voor mensen die vragen hebben over de aanvraag, telefoonnummer: 0800-0550.
  • De aanvraagtermijn is verlengd tot eind april 2023.

Ieder(in) ziet dit als goede stappen, maar de aanvraagprocedure is nog steeds niet eenvoudig. De koepelorganisatie blijft daarom de vinger aan de pols houden.

Bekijk hier een overzicht van alle maatregelen voor energiecompensatie.

Meer lezen over geldzaken, regelingen en aanvragen? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: Iederin)

Geef een reactie