Aanmelden voor cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’ weer mogelijk

Foto via ProDemos

Dit jaar organiseren ProDemos en Ieder(in) weer de cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’. De cursus wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeenten die meedoen. Dit jaar zijn dat Haarlemmermeer, Arnhem en Groningen. De cursus is toegankelijk voor mensen met een fysieke, visuele en/of auditieve beperking. Als het nodig is worden er extra faciliteiten hiervoor geregeld.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Kijk op de website van een van de gemeenten die meedoen of blijf op de hoogte via berichten op de website en social media van Ieder(in) of ProDemos.

Informatie Groningen

  • De cursus in Groningen start op dinsdag 11 mei 2021 en bestaat uit 5 online bijeenkomsten. Er is een maximum aantal inschrijvingen. Je aanmelding is dus niet direct definitief. Hiervoor ontvangt je nog een bevestiging.
  • Aanmelden kan via roelf.reinders@groningen.nl. Ook voor meer informatie kunt je dit adres mailen. Je kunt ook bellen naar 050 367 7653. Heb je een auditieve, visuele of fysieke beperking? Geef dan aan welke ondersteuning je nodig hebt.
  • Meer informatie kun je hier vinden.

Informatie Haarlemmermeer

  • De cursus in Haarlemmermeer start op woensdag 7 april 2021. De cursus bestaat uit 5 (online) bijeenkomsten en er is plek voor maximaal 20 tot 25 deelnemers.
  • Aanmelden kan op: griffie@haarlemmeremeer.nl. Hier kun je ook vragen stellen of opmerkingen doorgeven.
  • Meer informatie kun je hier vinden. Ook kun je contact opnemen via 0900 1852.

Informatie Arnhem

  • De cursus in Arnhem start op dinsdag 11 mei 2021. De cursus bestaat uit 5 (online) bijeenkomsten en er is plek voor maximaal 20 tot 25 deelnemers.
  • Aanmelden kan tot 10 april bij de griffie van de gemeenteraad via willem.lammers@arnhem.nl.
  • Voor meer informatie kun je Willem een mailtje sturen of bellen via 026 377 2581.

‘Politiek Actief’ is inclusief en voor iedereen
De organisatie vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil een actieve rol kan spelen in de (lokale) politiek. Met deze toegankelijke cursus willen ze daarbij helpen. Door de hulp van ervaringsdeskundigen en via expertgesprekken is het cursusmateriaal speciaal ontwikkeld en inclusief gemaakt. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten met trainingen, zoals ‘overtuigend debatteren’ en lezingen van gastdocenten uit de politieke praktijk. Theorie wisselen we af met praktische opdrachten en interactieve werkvormen. Verder zijn er presentaties van lokale gastdocenten en ontmoetingen met lokale politici.

Vanwege de coronasituatie kan het zijn dat de cursus digitaal plaatsvindt. In dat geval moet je een computer, laptop of tablet hebben en een goede internetverbinding.

Maak het verschil
Heb jij wel eens geprobeerd iets voor elkaar te krijgen bij de gemeente? Maar wist je niet hoe je het aan moest pakken? Vind je dat je gemeente bijvoorbeeld veel meer kan doen voor mensen met een beperking en heb je daar goede ideeën over? Of wil je meepraten over andere onderwerpen in je gemeente? Woon je in een van de gemeenten die dit jaar meedoen en wil je lokaal politiek actief worden? Meld je dan en wie weet maak jij straks zelf het verschil in de gemeenteraad!

(Bron: Iederin)

Geef een reactie