’17 miljoen euro om jongeren met handicap aan baan te helpen’

Foto via Flickr/Erasmus Student Network

Het kabinet trekt 17 miljoen euro uit om jongeren met een handicap naar werk te begeleiden met jobcoaches. Ook komt er geld voor het terugdringen van armoede en schulden bij jongeren, meldt het AD.

Het geld komt er op aandringen van regeringspartij de ChristenUnie. Voor het terugdringen van armoede onder kinderen komt eenmalig 4 miljoen euro beschikbaar. Datzelfde bedrag wordt uitgetrokken om jongeren die in de schulden zitten daaruit te krijgen met goede begeleiding. Om jongeren met een beperking naar werk te begeleiden, wordt 17 miljoen euro uitgetrokken.

Het extra geld is vandaag niet terug te vinden in de Miljoenennota. De ChristenUnie heeft de steun gekregen van de andere regeringspartijen om het bij de Algemeen Politieke Beschouwingen te regelen.

‘Iedereen moet profiteren’
Partijleider Gert-Jan Segers noemt het ‘belangrijk’ om iets extra’s te doen voor de onderkant van de samenleving. “Dit is niet alleen het kabinet dat het vestigingsklimaat verbetert en goede dingen doet voor de koopkracht van werkenden.” Het geld is nodig, zegt Segers, om te zorgen dat iedereen profiteert van de economische voorspoed. “We hebben in het regeerakkoord beloofd dat iedereen moet gaan merken dat het beter gaat. Dat doen we ook.”

Meer jobcoaches
Die begeleiding rust nu grotendeels op de schouders van docenten, die daar nauwelijks tijd voor hebben. Daarom moeten er meer jobcoaches komen, mensen die jongeren specifiek begeleiden bij de overgang van school naar werk. Segers: “Daarmee vergroot je de baankansen voor kwetsbare jongeren.”

(Bron: AD.nl)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “’17 miljoen euro om jongeren met handicap aan baan te helpen’

 1. Harry Haddering
  18 september 2018 at 13:49

  Maar hoeveel geld gaat er naar het houden van werk?

  Het gaat goed met Nederland, en steeds meer mensen krijgen de kans om naar vermogen mee te doen. Waaronder ook ikzelf. Een droom komt uit. Maar die droom heeft helaas ook soms karaktertrekken van een nachtmerrie. Helaas pakt de overheid en in mijn situatie de NS als staatsbedrijf, hierin niet haar verantwoordelijkheid.

  Ik ben erg blij met mijn baan van 24 uur per week bij Rabobank Nederland, het is alleen heel erg moeilijk om het vol te houden als in 30% van mijn reizen van en naar het werk iets fout gaat.

  Overal waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Als ik in de spiegel kijk weet ik dat ik ze ook maak. En ik probeer daarvan te leren. Iedereen die mij kent buiten de social media weet dat ik een positief mens ben. Daarom wilde ik vorige week donderdag (13/9) niet opnieuw klagen toen ik via Groningen van Meppel naar Assen moest reizen. Er werd mij beloofd dat er nu toch echt lessen werden getrokken uit de fouten die zijn gemaakt.

  Maar helaas stond er ook vandaag (17/9) weer op de afgesproken tijd geen hulp op station Meppel. En lukte het zelfs maar net om in de trein te worden gezet die een half uur later vertrok.

  De overheid vind dat mensen zoals ik moeten participeren, en dat doe ik graag. Het is een droom die uitkomt, maar hoe kun je goed participeren zonder de goede faciliteiten vanuit de overheid.

  Het gaat goed met Nederland, en niet iedereen kan daar even veel van profiteren, dat snap ik ook wel, vanuit mijn werkgever wordt er alles aangedaan om mij te helpen om naar vermogen te participeren. Mag ik dat ook vragen aan de overheid?

  Hoeveel ik zelf uit het verleden veel politieke contacten heb, weet ik door mijn huidige werk, niet meer precies wie op welk dossier zit, ik wil mijn lezers/mijn netwerk vragen dit verhaal te delen met hun netwerk.

  Omdat ik weet dat veel mensen graag mee willen doen. Maar mag dit dan alsjeblieft meer zijn dan een mooie droom.

  Met vriendelijke groet,

  Harry Haddering

  DR A.Kuyperstraat 144 9402CS Assen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *