9292 nu ook met informatie over toegankelijk reizen

12 februari 2015 - Redactie Support Magazine

Of je nu naar een congres gaat of naar de verjaardag van je kleinkind. Of je naar een museum gaat of naar je werk, met het openbaar vervoer wil je overal kunnen komen. Op de website 9292.nl willen ze het je daarbij zo makkelijk mogelijk te maken. De site geeft je het meest complete, meest accurate en meest actuele reisadvies, van deur tot deur. Sinds kort kunnen ook reizigers met een handicap informatie vinden over het reizen met het openbaar vervoer.

9292 is meer dan een database waar je de snelste route naar jouw bestemming uithaalt. Je kunt er ook terecht voor bijvoorbeeld informatie over de beschikbare kaartsoorten en alle tarieven. 9292 geeft je een reisadvies dat het beste bij jou past, ongeacht met welk vervoerbedrijf of vervoermiddel je reist. Daarmee zijn ze de reisinformatie-autoriteit in Nederland; de verbindende schakel tussen OV-reizigers, OV-bedrijven en verantwoordelijke overheden.

Toegankelijkheid

Het reizen met een beperking kan nogal wat vragen oproepen. 9292 heeft daarom een overzicht gemaakt met praktische informatie over het reizen met een beperking. Wil je reizen met de trein, bus, tram of boot, de site vertelt hoe je dat het beste kunt doen. De initiatiefnemers hebben hun best gedaan om de informatie zo compleet mogelijk te maken maar graag zouden ze willen weten wat reizigers met een beperking van deze pagina vinden, en of ze wellicht nog onderwerpen missen. Heeft u op- of aanmerkingen, dan kunt u ze via een e-mail sturen naar Sheila Lalaram.

(Bron: Ango.nl)

Altijd op de hoogte blijven?